Fame Residence Kemer

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Fame Residence Kemer

Jaarlijks wordt een lijst bijgehouden van de meest populaire vakantielanden. Wellicht verbaast het je niks, maar onder meer Turkije heeft elk jaar in deze lijst een hoge ranking. Dit komt onder meer door het heerlijke klimaat, maar ook door de aanwezigheid van prachtige resorts én door de Turkse gastvrijheid. In onder meer de stad Kemer vind je meerdere resorts terug, waarbij het Fame Residence Kemer Hotel & Spa zeker één van de fraaiste en leukste resorts is.

Op onze website vind je een artikel genaamd ‘X redenen om een verblijf in Fame Residence Kemer te boeken’. In dit artikel hebben we meerdere redenen aangedragen waarom óók jij een verblijf in dit onwijs leuke hotel zou moeten boeken. Heeft dat artikel jou uiteindelijk over de streep getrokken? Heb je besloten om inderdaad een verblijf in dit hotel in Kemer te gaan boeken? Dan kan nu de voorbereiding van jouw reis gaan beginnen.

Als je je op de juiste manier voor wilt bereiden, is het advies om je in de omgeving van het hotel te verdiepen. Door je goed in te lezen, kan je mogelijk al bepaalde bezienswaardigheden uitkiezen en de juiste voorbereidingen treffen. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij besloten om dit artikel op te stellen. In dit artikel vind je de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Fame Residence Kemer terug. Aan de hand van de hieronder besproken bezienswaardigheden kan je voor jezelf direct bepalen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken/bekijken/beleven en welke niet. Hierdoor ben je direct in staat om jouw verblijf in het Fame Residence Hotel & Spa op de juiste manier voor te bereiden.

Antalya

Op zo’n 40 kilometer afstand van dit leuke hotel is de grote stad Antalya te vinden. Deze stad trekt jaarlijks ook onwijs veel toeristen en dat is niet zonder reden; niet alleen de stad is leuk, maar dat geldt eigenlijk voor de gehele regio. Als je een liefhebber van grote steden bent óf graag de Turkse cultuur wilt leren kennen, is een bezoek aan Antalya absoluut aan te raden. In deze stad kan je van de prachtige kustlijn genieten, maar je kunt ook verschillende bezienswaardigheden bezoeken c.q. bekijken. Eén van die bezienswaardigheden is zonder twijfel het oude centrum van de stad. De historie van de stad Antalya gaat eeuwen terug de tijd in, waarbij het oude centrum in verrassend goede staat behouden is. In dit centrum vind je onder meer oude ruïnes terug én een interessant museum. In dit museum vind je meer informatie over de historie van Antalya én van Turkije terug; absoluut een aanrader om eens op een ochtend te bezoeken.

Hoe je het beste naar Antalya toe kunt gaan? Daar heb je eigenlijk twee mogelijkheden voor; je kunt met het openbaar vervoer of je kunt met de taxi gaan. Vanuit Kemer gaan regelmatig bussen naar Antalya, maar als je van echt veel gemak wilt genieten, boek je een taxi. Bijkomend voordeel is dat de taxi’s in Turkije onwijs goedkoop te noemen zijn. Voor een dergelijke tocht – van zo’n 40 kilometer afstand – hoef je niet al te veel te betalen. Met een beetje geluk heb je ook nog een Turkse taxichauffeur die goed Engels spreekt; zij zijn absoluut bereid om je veel te vertellen over de omgeving en over de stad.

Als je eenmaal in de stad aangekomen bent, is het oude centrum één van de aanraders. Ook het winkelen in één van de winkelcentra of op de typische Turkse markten is aan te raden. Hier kom je behoorlijk veel namaakkleding tegen; leuk om voor jezelf te kopen of om als verrassing voor een ander mee te nemen. Houd je hierbij wel aan de regels die hiervoor opgesteld zijn door de Nederlandse douane.

Ook is het aan te raden om heerlijk door de straten van Antalya te slenteren, om een terrasje te pakken, om over de boulevard van de stad te wandelen en om de winkelstraatjes te ontdekken. Ongeacht hoe je jouw dag in Antalya wilt vullen; je hebt meer dan genoeg keus. Mogen wij je nog van een vrijblijvende tip voorzien? Ga of in de ochtend of in avond naar Antalya toe; je kunt dit dan prima combineren met een middagje op het strand liggen of aan de zwembadrand te hangen. Een heerlijke dag in onze ogen!

Kemer

Ben je niet zo’n fan van grote steden? Gaat jouw voorkeur liever uit naar pittoreske steden waar je heerlijk tot rust kunt komen? Dan voldoet Kemer deels aan jouw wensen. Deze stad telt normaliter zo’n 18000 inwoners, maar dat aantal ligt tijdens de zomervakantie een stuk hoger. Alle toeristen die in de hotels in deze stad gevestigd zijn, zorgen in ieder geval voor een hoop gezelligheid op straat. Vanuit het Fame Residence Kemer Hotel is het heerlijk om een wandeling door dit stadje te maken. hierbij loop je langs allerlei prachtige hotels, geniet je van het prachtige uitzicht over zee en kan je ook de binnenstad van dit stadje gaan bezoeken. Daar vind je leuke winkeltjes en gezellige terrasjes terug.

Mocht je een wandeling door Kemer gaan maken, is een bezoek aan de jachthaven zeker aan te raden. In deze jachthaven liggen prachtige jachten, terwijl je vanuit deze jachthaven ook een prachtig uitzicht over de Turkse zee hebt. Een wandeling door deze jachthaven is met name in de avond leuk; het is dan heerlijk levendig in deze jachthaven. Ook als je van de zonsondergang wilt genieten, is een bezoek aan deze jachthaven aan te raden. Zoals al gezegd; je hebt vanuit deze jachthaven een prachtig uitzicht over de zee.

Natuurpark Göynük

Op slechts 10 kilometer afstand van het Fame Residence Kemer hotel is het natuurpark Göynük te vinden. Dit natuurpark herbergt prachtige meertjes, verschillende heuvels, een waterval en prachtige fiets- en wandeltochten. Met name de watervallen en de meertjes zijn het bezoeken meer dan waard. Hier kan je een heerlijke verfrissende duik nemen, terwijl je geniet van het mooie leven en de heerlijke temperaturen in Turkije.

Zoals gezegd kan je in dit natuurpark ook fraaie wandeltochten maken. Je geniet hierbij van het glooiende landschap, van de flora en fauna en van de algehele rust die hier aanwezig is. Het is niet voor niets dat ook veel Turken naar dit natuurpark toekomen; het is heerlijk om hier een dag(deel) te vertoeven. Mocht je hier interesse in hebben, kan je meer informatie opvragen bij de receptie van het Fame Residence Kemer hotel. Het is namelijk ook mogelijk om met een georganiseerde reis naar dit natuurpark te gaan.

De kustlijn

Tot slot willen we je nog wijzen op de prachtige kustlijn van Kemer. Ons advies is om vanuit dit hotel naar het privéstrand te lopen. Vanaf dit privéstrand kan je vervolgens twee kanten op voor het maken van een heerlijke strandwandeling. Een wandeling waarin je tot rust kunt komen, waarin je van het prachtige uitzicht geniet en ondertussen van de heerlijke temperaturen geniet. Je voeten heerlijk in het helderblauwe water, gezellig pratend met je gezelschap en uitkijkend over de Turkse zee; dat klinkt als een scene uit een goede film, niet waar? Het is mogelijk in Kemer!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 454 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen